Napoli in Pompeji

3 dni

 Še eno izjemno mesto, prava mojstrovina Italije. Ozke uličice in kaotičen promet, nam vedno zagotovijo, da začutimo pravo Italijo.Za posladek pa si lahko ogledamo še teater San Carlo, ki ne pusti nikogar ravnodušnega.

1. Dan
V zgodnjih jutranjih urah se bomo z avtobusom odpravili iz dogovorjenega mesta proti letališču v Benetkah. Vkrcali se bomo na letalo in poleteli v mesto z neverjetno zgodovino, Napoli. Na letališču v Napoliju, nas bo pobral lokalni avtobus, s katerim se bomo odpeljali v sam center mesta. Za začetek se bomo podali v enega izmed najzanimivejših delov mesta- Neaplejsko podzemlje. 40 metrov pod zemljo se namreč skriva znameniti neapeljski vodovod, katerega začetki segajo kar 5000 let v preteklost. Nato se bomo odpravili nazaj na površje. Vzeli si bomo nekaj prostega časa za oddih in kosilo (priporočamo pravo italijansko pico, po kateri slovi Napoli). Sledi peš ogled mestnega jedra, katerega bomo strnili v največjem arheološkem muzeju v Italiji. Sledi pot za avtobusom proti hotelu, večerja in nočitev.

2. Dan
Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili do znamenitih ruševin v mestu Pompeji. Mesto leži na vznožju vulkana Vezuv, poleg Etne edini še aktivni vulkan v Italiji. Leta 79 je vulkan izbruhnil in v trenutku prekril Pompeje z lavo in vulkanskim pepelom. Mesto so ponovno odkrili šele leta 1748. Po ogledu se bomo dopeljali nazaj proti hotelu, ker bomo imeli zgodnjo večerjo in čas za pripravo na večerni koncert v Teatru San Carlo. V kolikor bo mogoče, si bomo teater pred koncertom tudi ogledali, saj velja za najstarejše gledališče v Italiji in je res nekaj izjemnega.

3. Dan
Zadnji dan nam ostane le še pot domov, saj se bomo zgodaj zjutraj po zajtrku, se bomo odpeljali proti letališču ter poleteli proti Benetkam. Preostanek poti bomo nadaljevali z avtobusom.