logo
TOSKANA, CINQUE TERRE IN ITALIJANSKA OPERA Cinque Terre
  • Novo mesto, Trebnje, Ljubljana, Lom, Ravbarkomanda, Sežana
  • 3 dni - odhod po dogovoru
Rezervacija


TOSKANA, CINQUE TERRE IN 
ITALIJANSKA OPERA

PROGRAM: Bologna (zibeljka univerze) – Lucca (G. Puccini) – Cinque Terre – Parma (G. Verdi) – Mantova

Cinque Terre    

1. dan: Slovenija–Bologna–Lucca, večerja, nočitev

 

 Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Peljali se bomo mimo Benetk in Padove do Bologne, ki je prestolnica dežele Emilia-Romana. V Bologni si bomo ogledali najpomembnejše znamenitosti; Piazzo Maggiore in Piazzo del Nettuno z znamenitim Neptunovim vodnjakom, srednjeveško mestno palačo (Palazzo Comunale) in baziliko San Patronia, ki je šesta najveja cerkev v Evropi.  Ogledali si bomo tudi dvorane Palazze ReEnzo, v katerih se odvijajo najrazličneje proslave in glasbeni dogodki. Prav Bologna pa je zibeljka univerze, zato si bomo ogledali prostore, kjer je univerza delovala od leta 1088 dalje. Po ogledu univerze seveda ne bomo izpustili tudi Mestnega Teatra, ki prav letos praznuje 250. obletnico in v katerem se bo uprizorilo vrsto glasbenih dogodkov največjih mojstrov; Giusepe Verdija, Richarda Wagnerja, Bartoka in drugih.

Zatem si bomo ogledali mestno jedro Lucce, enega pomembnejših trgovskih mest že za časa Rimljanov in rojstno hišo velikega opernega mojstra Giacoma Puccinija. Ogledali si bomo tudi cerkev sv. Mihaela, vojvodsko palačo (Palazzo Ducale), kjer je vladala Elisa Bonaparte, stolnico sv. Martina, ostanke rimskega amfiteatra. Sledi namestitev v letoviškem hotelu ob čudoviti peščeni obali Ligurije oz. bližnji okolici. Večerja in nočitev.

 

2. dan: zajtrk–Cinque Terre–večerja, nočitev

 

Vožnja do La Spezie, od koder bomo odpluli na izlet v skrivnostne Cinque Terre. Ime so dobile po petih slikovitih ribiških vasicah, ki so skrite vzdolž neokrnjene Ligurske obale. Področje obkrožajo gore, porasle z vinogradi; tukajšnje vino slovi po vsem svetu. Vasice pa so prav zaradi težke dostopnosti ohranile nedotaknjenost, slikovitost in svojevrstno arhitekturno podobo. Predvidena sta tudi dva daljša postanka in degustacija lokalnih vin, likerjev, pesta in drugih kulinaričnih dobrot. 

Sledita popoldanski povratek z vlakom in vrnitev v hotel, kjer bo čas za večerjo in prijetno druženje.

 

3. dan: zajtrk–Parma (G. Verdi)–Mantova–Slovenija

 

Po zajtrku se bomo odpeljali do Parme, mesta, ki mu pravijo tudi spomenik dobremu življenju. Mesto slovi kot rojstni kraj znamenitega opernega skladatelja Giuseppeja Verdija, katerega pred kratkim je bila 200. obletnica njegovega rojstva. V ta čas bomo umestili tudi Wagnerja, saj je bil rojen istega leta kakor Verdi, ker pa je redno deloval na področju Italije, so mu častno dodelili tudi Italijansko državljanstvo. Vsekakor ne bomo izpustili lesenega Teatra Fernese in veličastnega Teatra Regio di Parma, ki je bil zgrajen na zahtevo Napoleonove žene Luise Bonaparte in slovi po veličastni dvorani in odlični akustiki. Umetniki pravijo, da se kosa celo z Milansko Scalo in služi kot nekakšna generalka. Vzeli si bomo tudi čas za kavico v eni izmed kavaren, nato pa se bomo odpravili proti Mantovi.

 

Na poti sledi tudi majhno presenečenje, ob prihodu v Mantovo, pa si bomo ogledali srednjeveško mestno jedro, obdano z jezeri in s prijetnim trgom, na katerem se redno odvijajo najrazličnejši sejmi. Videli bomo tudi znamenito uro, ki jo je izdelal matematik Bartolomej v 15. stoletju in je že takrat kazala poleg časa tudi mesece in položaj zvezd. V neposredni bližini Mantove se  je rodil tudi antični pesnik Vergil, avtor Eneide. Preden se odpravimo proti Sloveniji, si bomo privoščili še kratek oddih in poskusili boste lahko odličen sladoled, po katerem slovi Mantova. Povratek v Slovenijo v poznih večernih urah.

 

Zaradi posameznih ogledov, ki so vezani na odpiralni čas, ki se spreminja glede na termin izleta, si pridržujemo pravico do zamenjave vrstnega reda ogledov.

 

CENA: 189 € /osebo velja za izbrane termine in rezervacije min. 4 mesece v naprej
- kontaktirajte nas in preverite termine

Redna cena: 219 €/osebo (min. 45 prijavljenih)

Doplačilo v primeru min. 35 potnikov: 20 €/osebo

 

 

CENA VKLJUČUJE:

• prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, z vsemi pripadajočimi cestninami, parkirninami in mestnimi pristojbinami iz Ljubljane (ostali kraji po dogovoru)

2x nočitev na osnovi polpenziona v hotelu 3*** ali 4**** v dvoposteljni sobi + hotelska taxa

• izlet v Cinque Terre – odhod z ladjo in povratek z vlakom

• obogaten program z noto glasbene kulture

• strokovno vodenje na poti in zunanje oglede po programu

• osnovno nezgodno zavarovanje

• strošek organizacije potovanja in DDV
• GlobartGO! darilo za udobnejše potovanje
• posebna GlobartGO! presenečenja in pozornosti na poti


PRIJAVNINA - REZERVACIJSKI STROŠEK: 6 €/ osebo

DOPLAČILA NA POTI (po programu, priporočamo):

• romantični sprehod po poti Via dell' Amore (Cinque Terre park) – cca. 7€/osebo

• ostale vstopnine na poti skupaj cca 10-20€ (po želji)

 

OSTALA DOPLAČILA ZA POSAMEZNIKE PO ŽELJI ob prijavi: 

• odpovedni riziko: 5% vrednosti aranžmaja oz. minimalno 10€ (samo na dan prijave)

• dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS 6 €/osebo

• enoposteljna soba – doplačilo 24 €/noč

 

Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe in so vam na voljo na internetni strani www.globartgo.si in na poslovalnici potovalne agencije Globart GO! v Ljubljani.

Cinque Terre, GlobartGO!

 

od 189 €/osebo
Nazaj
  • *Ime in priimek
  • *E-pošta
  • *Telefon
  • *Kaj vas zanima (katero potovanje, področje, ... )
  • Kako ste izvedeli za nas (internet, radio, časopis, priporočilo, … )
  • *Sporočilo

Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.