logo
Od slovenskega Krasa do DEVINA Cinque Terre
  • Pivka, Lokev, Trst, Miramare, Portopiccolo, grad Devin
  • 2 dni
Rezervacija

Od Slovenskega Krasa do Devina s predstavo v Trstu

strokovna ekskurzija s predstavo ali brez - 2 dni

   Lokev pršutarna GlobartGo travel ekskurzija, potovanje, zaključene skupine Trst Miramare GlobartGo travel ekskurzija, potovanje, zaključene skupine Trst GlobartGo travel ekskurzija, potovanje, zaključene skupine Trst Devin grad GlobartGo travel ekskurzija, potovanje, zaključene skupine


1. DAN – Ljubljana – Kras – Trst  – nočitev

V jutranjih urah (predvidoma ob 8:00) se bomo iz dogovorjenega mesta z avtobusom odpeljali proti Italiji. Sprva se bomo ustavili na slovenskem Krasu v pred kratkim prenovljenem in izjemno bogatem muzeju v Pivki (vključeno v ceno), kjer si bomo ogledali dobršen del slovenske vojaške zgodovine in se podali celo na ogled notranjosti edine podmornice na slovenskem, kar bo vsekakor pravo doživetje. Pred ogledom muzeja vas čaka že prvo prijetno presenečenje, da bomo dan pričeli kar najboljše volje! 

Za tem se bomo odpravili do najstarejše pršutarne na slovenskem Krasu, kjer nas bodo popeljali skozi tradicionalni način predelave kraškega in lokavskega pršuta ter nam pripravili degustacijo kraških specialitet v obliki malice (vključeno v ceni).

 

Okrepčani bomo zapustili slovenski Kras in pot nadaljevali čez italijansko mejo do Trsta. Po prihodu v Trst bo sledil ogled mesta in glavnih znamenitosti. Ustavili se bomo pri Slovenskem narodnem gledališču, nato pa bomo nadaljevali s kratkim avtobusnim panoramskim ogledom Trsta, se zapeljali mimo pristanišča, akvarija do obalne promenade, se povzpeli na hrib do gradu in vse do bazilike S. Giusta. Ogled bomo nadaljevali peš z osrednjim trgom ob obali, Piazzo dell' Unita z mestno hišo, deželno palačo, videli bomo tudi slovenski narodni dom in spoznali ostale kulturo – zgodovinske znamenitosti Trsta.

Po ogledu mesta bo nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje, nakupe in druženje ob odlični italijanski kavi na trgu oz. obmorski promenadi. Sledil bo čas za pozno kosilo oz. večerjo, nato pa bo možnost za ogled katerega izmed kulturnih dogodkov ali koncertov v Trstu. Po predstavi odhod proti hotelu, namestitev in nočitev.

 

2. DAN – Grad Miramare – Portopiccolo – grad Devin – Ljubljana (zajtrk)

Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpeljali do čudovitega gradu Miramare, ki ga je svoji ženi, princesi Charlotte zgradil nadvojvoda Maximilijan Habsburški. Stoji na pečini nad morjem in je spremenjen v muzej z izredno urejenim butaničnim parkom. Po želji možen tudi ogled notranjosti gradu in muzeja. 

Sledi vožnja do novo zgrajenega mesteca in pristanišča Portopiccolo, ki je postal priljubljena izletniška točka Tržačanov in je bil zgrajen v starem kamnolomu. Ogled luksuznega mesteca, ki mu pravijo tudi "mali Monako". Sprehodili se bomo skozi mesto v malem, kjer boste lahko videli številne bare, restavracije in male butike butičnih blagovnih znamk, nato pa se bomo podali na krajši 2-kilometrski sprehod po Rilkejevi poti (po želji, ali pa z avtobusom po glavni cesti), ki je speljana po robu pečin nad Sesljanskim zalivom vse do Devinskega gradu. 

Pot je dobila ime po pesniku in pisatelju Rainerju Marii Rilkeju, ki je bil v letih 1910-1911 gost kneginje Marie von Thurn und Taxis na Devinskem gradu in je del Naravnega deželnega rezervata Devinske stene. Sesljanski zaliv pa ni navdihoval le nejga, ampak tudi slovenske pesnike Simona Gregorčiča, Igo Grudna, Antona Aškerca in celo Franceta Prešerna.

 

Za konec si bomo ogledali še nekoč strateško pomemben Devinski grad, ki poleg čudovite notranjosti, bogate knjižnice, parka in vojaškega bunkerja ponuja tudi zanimivo zbirko glasbil, saj so na gradu svoj čas gostovali tudi Strauss, Liszt, D’Annunzio, Twain in drugi umetniki. Danes je Devinski grad vedno bolj priljubljeno prizorišče razstav, koncertov, filmov, slavnostnih večerij in pomembnih porok.

 

Po ogledu si bomo lahko v grajski kavarni privoščili še zadnjo italijansko kavo, nato pa sledi povratek proti domu in prihod na odhodno mesto v popoldanskih urah. Po želji je na poti proti domu možno organizirati tudi zaključno kosilo na kateri izmed turističnih kmetij ali lokalnih kraških restavraciji (po želji in predhodnem dogovoru).

 

Zaradi posameznih ogledov, ki so vezani na odpiralni čas, ki se spreminja glede na termin izleta, si pridržujemo pravico do zamenjave vrstnega reda ogledov.

 

Cena pri udeležbi minimalno 45 oseb na avtobus: od 109 €/osebo (večina vstopnin vključenih)

Doplačilo v primeru minimalno 35 oseb: 15 €/osebo

V primeru manjšga števila oseb na avtobusu se cena preračuna glede na število udeležencev.

 

CENA VKLJUČUJE:

• prevoz z udobnim turističnim avtobusom, pripadajoče cestnine, parkirnine in mestne pristojbine iz Ljubljane

• 1x nočitev na osnovi nočitve z zajtrkom v turističnem hotelu 3* ali 4* 

• vstopnina v vojaški muzej Pivka, predstavitev in vstop v vojaško podmornico

• vstopnina v grad Devin in ogled zbirke inštrumentov

• voden ogled pršutarne in degustacija kot malica 

• zunanji ogled dvorca in parka Miramare ter slovenski prevod predstavitev notranjosti  

• strokovno vodenje licenciranega vodnika na poti in zunanji ogledi po programu

• osnovno nezgodno zavarovanje

• prijavnina - standardni strošek tur. agencij ob prijavi na potovanje

• strošek organizacije potovanja in DDV

• GlobartGO! darilo za udobnejše potovanje

• posebna GlobartGO! presenečenja in pozornosti na poti

 

DOPLAČILA OB PRIJAVI (priporočamo):

• ogled notranjosti dvorca Miramare in muzeja – 5 €/osebo za skupino nad 15 prijav (vodniku na poti)

• organizacija kosila oz. večerje (v Trstu pred predstavo cca 21€/osebo, v Sloveniji 2. dan cca 15€/osebo)

 

OSTALA DOPLAČILA ZA POSAMEZNIKE PO ŽELJI ob prijavi: 

• odpovedni riziko potovanja: min. 10 €/osebo (možno samo na dan prijave)

• dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS za tujino: 6 €/osebo

• dopalčilo za enoposteljno sobo: 23 €/osebo

Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe in so vam na voljo na internetni strani www.globartgo.si in na poslovalnici potovalne agencije Globart GO! v Ljubljani.

 

od 109 €/osebo (z vstopninami)
Nazaj
  • *Ime in priimek
  • *E-pošta
  • *Telefon
  • *Kaj vas zanima (katero potovanje, področje, ... )
  • Kako ste izvedeli za nas (internet, radio, časopis, priporočilo, … )
  • *Sporočilo

Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.