logo
Antični Rim - strokovna ekskurzija Cinque Terre
  • Rim in Vatikan
  • 4 dni - odhod po dogovoru
Rezervacija

ANTIČNI RIM in VATIKAN -
strokovna umetnostno-zgodovinska ekskurzija v sklopu GlobartGO! Akademije znanja

4 dni – dve nočitvi

 

1. in 2. DAN:

 

Odhod iz Ljubljane v poznih večernih urah in nočna vožnja do prestolnice Italije – večnega Rima. Po prihodu v Rim se bomo zapeljali v mesto in dan začeli pri osrednjem muzeju etruščanske umetnosti – Narodnem etruščanskem muzeju v Vili Giulii. v muzeju se nahaja kar nekaj najdb iz časa Etruščanov, kapitalno delo pa je čudoviti sarkofag moža in žene.  Nadaljevali bomo pri prometnem vozlišču mesta, postaji Termini, pri kateri se nahaja Palazzo Massimo – osrednja stavba Rimskega narodnega muzeja. Pod okriljem tega muzeja so tudi Dioklecianove terme, ki ležijo v neposredni bližini. Poleg term hrani muzej eno izmed največjih zbirk rimskih najdb, med  drugim je tu ohranjena in prezentirana poslikava Livijine vile, pa vrsta skulptur iz časa antičnega Rima. Hranijo tudi izvrstno rimsko kopijo grškega kipa Diskobolos kiparja Mirona.

 

Po ogledu teh dveh muzejev sledi sprehod čez Kvirinal in njegove vrtove, mimo predsedniške palače do Fontane di Trevi, kje bo nekaj prostega časa. Nato se bomo sprehodili skozi stare ulice Rima do Trajanovega stebra, mimo Hadrijanovega templja, si ogledali slavni Panteon – dom vseh bogov in najbolj ohranjeno stavbo iz rimskega časa na svetu ter se sprehodili še do Piazze Navone, nekdanjega rimskega stadiona. Na trgu stojita dve čudoviti baročni stvaritvi – Fontana štirih svetovnih rek, ki jo je zasnoval Bernini in cerkev sv. Agnes, ki jo je postavil njegov največji tekmec, Borromini. 

 

Po ogledih bo še malo prostega časa, nato pa odhod proti hotelu in nočitev.

Rim potovanje, izlet turistična agencija Rim potovanje, izlet, turistična agencija GlobartGO!Rim potovanje, turistična agencija GlobartGO!

 

3. DAN:

 

Dan bomo preživeli v osrčju antičnega Rima, med hriboma Kapitol in Palatin - na rimskem forumu in njegovi okolici. Podali se bomo na raziskovanje foruma in ogledali najpomembnejše ostanke iz časa velikih rimskih cesarjev. Videli bomo Trajanov forum in Trajanove tržnice – antični nakupovalni center, pa Avgustov forum, Baziliko Emilio, basiliko Giulio, Maksencijevo baziliko...vrsto delno ohranjenih stavb iz časa rimskega cesarstva, ki še danes govorijo o moči cesarstva in o načinu življenja v času rimske antike. Vstopili bomo tudi v mogočni Flavijski amfiteater – rimski Kolosej. Kar nekaj časa bomo ta dan namenili tudi raziskovanju Kapitolinskih muzejev, ki hranijo in postavljajo na ogled največjo zbirko rimskih predmetov, ogledali pa si bomo tudi mogočni trg Piazza Venezia s spomenikom kralju Vitorreju Emanueleju, ki je združil Italijo v enotno kraljevino. Če bo čas dopuščal, si bomo ogledali še t.i. »Kripto Balbi«, kjer je prav tako predstavljen del zbirke Rimskega narodnega muzeja. 

 

4. DAN:

 

Rim Vatikan potovanje turistična agencija GlobartGO!Zadnji dan rimskega raziskovanja se bomo podali v najmanjšo državo na svetu, ki leži v osrčju Rima – v Vatikan. Današnji cilj bodo slavni Vatikanski muzeji, raziskovanju muzejev bomo namenili kar nekaj časa. Na ogled je več kompletnih zbirk z različnih rimskih arheoloških najdišč, videli bomo tudi zbirko etruščanske umetnosti in poleg antike pogledali tudi nekatere najbolj slavne renesančne stvaritve, kot je strop Sikstinske kapele, Rafaelove stance in mnoga platna vrhunskih renesančnih slikarjev. Delo, ki je zasnovalo idejo o Vatikanskih muzejih, je bilo v času Michelangela odkrit kip »Laokoontova skupina«, ki so ga papeži odkupili in je še  danes v lasti Vatikana – seveda si ga bomo ogledali tudi mi. 

 

Po obisku Vatikanskih muzejev se bomo sprehodili še po Vatikanu, si od zunaj ogledali aziliko sv. Petra in Michelangelov Trg sv. Petra. Od tu se bomo sprehodili do nekdanjega Hadrijanovega mavzoleja – današnjega Angelskega gradu in ob Tiberi do Avgustovega mavzoleja. Ob mavzoleju leži muzej »Ara pacis Augustea« - oltar Avgustovega miru z vrhunskim relief iz časa vladanja cesarja Avgusta. Sprehodili se bomo še do Španskih stopnic, kjer se bomo poslovili od Rima. 

 

Sledi vožnja proti Sloveniji, predviden povratek v Ljubljano v  nočnih urah.

 

 

 

Cena pri udeležbi minimalno 45 potnikov:   189 € / osebo

Cena pri udeležbi minimalno 35 potnikov:      219 € / osebo

Cena pri udeležbi minimalno 25 potnikov:      239 € / osebo 

 

 

CENA VKLJUČUJE:

• prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, z vsemi pripadajočimi cestninami, parkirninami in mestnimi pristojbinami

• 2x nočitev na osnovi nočitve z zajtrkom  v hotelu 3*** v dvoposteljni sobi, namestitev izven centra mesta s povezavami javnega prevoza do središča mesta

• prilagojen kulutrni program, ki se navezuje na predavanja iz umetnostne zgodovine

• tehnično vodenje na poti in zunanje oglede po programu

• strokovno vodenje licenciranega vodnika - umetnostnega zgodovinarja

• osnovno nezgodno zavarovanje

• strošek organizacije potovanja in DDV
• GlobartGO! darilo za udobnejše potovanje
• posebna GlobartGO! presenečenja in pozornosti na poti

 

V CENO JE VKLJUČENO TUDI:

• turistična taksa za Rim: 6 €/os/noč

• dovolilnica za vstop v mesto s turističnim avtobusom

 

* Prevozi z javnimi prevoznimi sredstvi po mestu (1,5€/osebo/vožnjo) v ceno niso vključeni in so stvar doplačil.

 

VSTOPNINE NA POTI, ki niso vključene v ceno (po želji):

• Rimski narodni muzej – vstopnina v Palazzo Massimo, Dioklecianove terme, Palača Altemps, Kripta Balbi: 7 €/os,

• Forum romanum, Kolosej in Palatin: 16 €/os,

• Kapitolinski muzeji: 15 €/os,

• Vatikanski muzeji: 20 €/os,

• Vila Giulia: 8 €/os.

 

OSTALA DOPLAČILA ZA POSAMEZNIKE PO ŽELJI ob prijavi:

- odpovedni riziko: 5% vrednosti aranžmaja oz. minimalno 10€/osebo (samo na dan prijave) 

- dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS 6€/osebo 

 

Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe in so vam na voljo na internetni strani www.globartgo.si in na poslovalnici potovalne agencije Globart GO! v Ljubljani.

 

od 189 €/osebo
Nazaj
  • *Ime in priimek
  • *E-pošta
  • *Telefon
  • *Kaj vas zanima (katero potovanje, področje, ... )
  • Kako ste izvedeli za nas (internet, radio, časopis, priporočilo, … )
  • *Sporočilo

Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.